Curs categoria B

  Descrierea categorieiB

Autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3500 kg si a caror numar de locuri pe scaune, in afara locului conducatorului,nu este mai mare de 8, ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750kg.

  Condiții de inscriere
Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria B este de la 17 ani si 9 luni, iar cand se implineste varsta de 18 ani se poate sustine examenul la D.R.P.C.I.V.
Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic si sa detina Cartea de Identitate la semnarea contractului de prestări servicii.

  Pretul școlarizării este de 1600 lei, plata numerar se poate face si in 2-3 rate, iar prima rata trebuie sa fie minim 500 lei, sau prin cont bancar (detalii la telefon 0242 311766)
Pretul scolarizarii include pregatire teoretica (legislatie), pregatire practica (ore de conducere) si consumul de combustibil. Vei descoperi placerea condusului fara a iesi din trafic de la primele sedinte de conducere. Acest lucru este esential pentru viitorul sofer, deoarece va invata manevrele esentiale intr-un mediu controlat si supravegheat.

  Pregatirea teoretica – include 14 ore de legislatie rutierea, 2 ore de legislatie specifica, 4 ore de conducere preventiva si ecologica, 2 ore de prim ajutor si 2 ore pentru cunoasterea si intretinerea autovehiculului.
Pregatirea teoretica are loc in sala special amenajata in cadrul Scolii de Soferi ALYNA, unde veti studia continutul lectiilor structurat pe capitole predate de un profesor de legislatie rutiera si instructor auto autorizat, acesta fiind directorul scolii de soferi Alyna, Serbanescu Constantin.

  Pregatirea practica – Acest stagiu are alocat 30 de ore (o ora insemnand 50 min de conducere + 10 min pauza), pentru invatarea si deprinderea artei conducerii aferente acestei categori.

  Examenul Auto
Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 26 de intrebari, in 30 de minute, cu minim 22 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, corespunzatoare categoriei de permis solicitate, impreuna cu un examinator din partea DRPCIV. Școala va asigura contra cost prezenta autovehiculului la examen.

  Taxa de examen (traseu) – este de 100 Ron cursantilor Scolii de Soferi Alyna, iar 150 Ron celorlalti cursanti veniti de la alte scoli. Daca sunt necesare ore suplimentare se pot achita separat la secretariatul scolii si vor fi introduse in cadrul pregatirii.

  Acte Dosar:

  • aviz psihologic si fisa medicala auto valabila 1 an, (programarea la clinica medicala se poate face de catre Scoala De Soferi Alyna daca este nevoie);
  • certificat cazier judiciar cu mentiunea "EXAMEN AUTO";
  • copie dupa Cartea de Identitate;
  • taxa permis de 89 ron, adica contravaloare permis (se achita la Posta Romana, B.C.R., C.E.C.);
  • fisa de scolarizare emisa de sediul scolii;
  • 2 poze color tip buletin;
  • cerere tip de examinare gratuita de la sediul scolii impreuna cu un dosar personalizat gratuit.