Curs categoria A2

  Descrierea categoriei                                                                                                            A2 
Motociclete cu putere maxima de 35 kw, cu un raport putere/ greutate care nu depaseste 0,2 kw/ kg si care nu sunt derivate dintr-un vehicul avand mai mult de dublul puterii sale.

                                                     
  Condiții de inscriere
Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria A2 este de 17 ani si 9 luni, iar cand se împlinește varsta de 18 ani se poate sustine examenul la D.R.P.C.I.V. Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic si sa detina Carte de Identitate la semnarea contractului de prestări servicii.


  Prețul scolarizarii
- 1300 lei ( fara permis de conducere sau cu permis de categoria B)
- 1200 lei (cu permis de categoria A1)
Plata numerar se poate face si in 2-3 rate, iar prima rata trebuie sa fie de minim 500 lei , si in cont bancar (detalii la numărul de telefon 0242 311766).
Pretul școlarizării include pregatire teoretica (legislatie), pregatire practica (ore de conducere) si consumul de combustibil.


  Pregatirea teoretica include 14 ore de legislatie rutiera, 2 ore de legislatie specifica, 4 ore de conducere preventiva si ecologica, 2 ore de prim ajutor si 2 ore pentru cunoasterea si intretinerea motocicletei daca candidatul nu poseda permis de conducere pentru alte categorii in afara de A1. In situatia in care, candidatul detine permis de conducere categoria A1 cu o vechime minima de 2 ani, timpul in care efectuează pregatirea teoretica este de 7 ore legislatie rutiera, una ora legislatie specifica, 2 ore conducere preventiva si ecologica, una ora de prim ajutor si una ora pentru cunoasterea si intretinerea motocicletei.
Pregatirea teoretica are loc in sala special amenajata in cadrul Scolii de Soferi ALYNA, unde veti studia continutul lectiilor structurat pe capitole predate de un profesor de legislatie rutiera si instructor auto autorizat, acesta fiind directorul scolii de soferi Alyna, Serbanescu Constantin.


  Pregatirea practica
Acest stragiu are alocat 26 de ore (pentru desprinderea artei conducerii aferente acestei categorii) daca, candidatul nu poseda permis de conducere pentru alte categorii in afara de A1. In situatia in care, candidatul detine permis de conducere categoria A1 de mai putin de 2 ani, stagiul alocat va fi de 20 de ore, respectiv, daca detine permis de conducere categoria A1 de mai mult de 2 ani, atunci pregatirea practica va fi de 10 ore.


  Examenul auto
Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari, in 20 de minute, cu minim 17 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, corespunzătoare categoriei de permis solicitate, impreuna cu un examinator din partea D.R.P.C.I.V. Călărași care consta atat in examen de poligon cat si de traseu.


  Taxa de examinare este 250 Ron si consta in examenul de poligon cat si de traseu cursanților Scolii de Soferi Alyna. Daca sunt necesare ore suplimentare acestea se pot achita separat la secretariatul scolii si vor fi introduse in cadrul pregatirii.


  Acte dosar:

  • aviz psihologic si fisa medicala auto valabila 1 an, (programarea la clinica medicala se poate face de catre Scoala De Soferi Alyna daca este nevoie);
  • certificat cazier judiciar cu mentiunea ,, EXAMEN AUTO,,;
  • copie dupa Cartea de Identitate, si copie permis daca este cazul;
  • taxa permis de 89 ron, adica contravaloare permis (se achita la Posta Romana, BCR, CEC);
  • fisa de scolarizare emisa de sediul scolii;
  • 2 poze color tip buletin;
  • cerere tip de examinare gratuita de la sediul scolii impreuna cu un dosar personalizat gratuit.