Curs categoria AM

  Descrierea categoriei                                                                                                                                  AM
Vehicul, cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25km/ h dar nu depaseste 45km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna, ori dupa caz, electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4kw, iar masa proprie a vehicului nu depaseste 350kg , neincluzand masa bateriilor in cazul vehicului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul usor sau triciclul cu motor care pastreaza caracteristicile acestuia.


  Condiții de inscriere (AM)
Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria AM este de 15 ani si 9 luni, iar cand implineste varsta de 16 ani se poate sustine examenul.
Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere psihologic si medical si sa detina Cartea de Identitate la semnarea contractului prestari servicii.

  Pretul scolarizarii -este de 650 lei, plata numerar se poate face si in doua rate iar prima rata trebuie sa fie de minum 300 lei sau in contul bancar (detalii la numarul de telefon 0242 311766).

  Pregatirea teoretica- include 14 ore legislatie rutiere, 2 ore legislatie specifica, 4 ore de conducere preventiva si ecologica, 2 ore de prim ajutor si 2 ore pentru cunoasterea si intretinerea autovehiculului. Pregatirea teoretica are loc in sala special amenajata in cadrul Scolii de Soferi ALYNA, unde veti studia continutul lectiilor structurat pe capitole predate de un profesor de legislatie rutiere si instructor auto autorizat, acesta fiind directorul scolii de soferi Alyna, Serbanescu Constantin.

 Pregatirea practica -include 8 ore pentru insusirea si desprinderea conducerii miedului (carburantul este inclus in pret).

 Examenul Auto
Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari, in 20 de minute, cu minim 17 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, corespunzătoare categoriei de permis solicitate, impreuna cu un examinator din partea D.R.P.C.I.V. Călărași.

 Taxa de examen (POLIGON) - 100 Ron
Daca sunt necesare ore suplimentare, acestea vor putea fi introduce in cadrul pregatirii. Aceste ore se achita separat la secretariatul scolii, sedinta de perfectionare fiind 100 Ron.  Acte dosar:

  • aviz psihologic si fisa medicala auto valabila 1 an, programarea la clinica medicala se poate face de catre Scoala de Soferi ALYNA (daca este nevoie);
  • declarație notariala de la parinti/ tutore precum ca sunt de acord cu minorul sa faca scoala de soferi si sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere (dupa caz);
  • certificat cazier judiciar cu mentiunea ,, EXAMEN AUTO,,;
  • copie dupa Cartea de Identitate;
  • taxa permis de 89 ron, adica contravaloare permis (se achita la Posta Romana, B.C.R., C.E.C.);
  • fisa de scolarizare emisa de sediul scolii;
  • 2 poze color tip buletin;
  • cerere tip de examinare gratuita de la sediul scolii impreuna cu un dosar personalizat gratuit.