Curs categoria A

  Descrierea categoriei                                                                                                                                              A
Motocicleta cu sau fara atas si triciclu cu motor cu putere de peste 15 kw.


  Conditii de inscriere
Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria A este de la 19 ani si 9 luni (in ziua cand se implineste varsta de 20 de ani se poate sustine examenul), doar, daca acesta este posesor de permis de categoria A2 de minim 2 ani, sau , la 23 de ani si 9 luni (in ziua cand se implineste varsta de 24 de ani se poate sustine examenul) daca nu poseda aceasta categorie.
Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic si sa detina Carte de Identitate la semnarea contractului de prestări servicii.


  Pretul scolarizarii
- 1300 lei (fara permis de conducere sau cu permis alte categorii in afara de A1 si A2),
- 1200 lei (cu permis de A2 cu o vechime de pana la 2 ani),
- 1000 lei (cu permis de A1 si A2 cu o vechime de minim 2 ani).
Plata numerar se poate face si in 2-3 rate ,iar prima rata trebuie sa fie de minim 500 lei , si in cont bancar (detalii la numărul de telefon 0242 311 766).
Pretul școlarizării include pregatire teoretica (legislatie), pregatire practica (ore de conducere) si consumul de combustibil.


  Pregatirea teoretica -include 14 ore de legislatie rutierea, 2 ore de legislatie specifica , 4 ore de conducere preventiva si ecologica , 2 ore de prim ajutor si 2 ore pentru cunoasterea si intretinerea motocicletei daca candidatul nu poseda permis de conducere pentru alte categorii in afara de A1 si A2. In situatia in care candidatul detine permis de conducere categoria A2 cu o vechime minima de 2 ani timpul in care se efectueaza pregatirea teoretica este de 7 ore legislatie rutiera, 1 ore legislatie specifica, 2 ore conducere preventiva si ecologica , 1 ore de prim ajutor si 1 ore pentru cunoasterea si intretinerea motocicletei.
Pregatirea teoretica are loc in sala special amenajata in cadrul Scolii de Soferi ALYNA , unde veti studia continutul lectiilor structurat pe capitole predate de un profesor de legislatie rutiera si instructor auto autorizat, acesta fiind directorul scolii de soferi Alyna , Serbanescu Constantin.


  Pregatirea practica
Acest stragiu are alocat 26 de ore (pentru desprinderea artei conducerii aferente acestei categorii) daca candidatul nu poseda permis de conducere pentru alte categorii in afara de A1 si A2. In situatia in care, candidatul detine permis de conducere categoria A2 de mai putin de 2 ani, stagiul alocat va fi de 20 de ore, respectiv, daca detine permis de conducere categoria A2 de mai mult de 2 ani atunci pregatirea practica va fi de 10 ore.


  Examenul auto
Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari, in 20 de minute, cu minim 17 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, corespunzătoare categoriei de permis solicitate, impreuna cu un examinator din partea D.R.P.C.I.V. Călărași care consta atat in examen de poligon cat si de traseu.


  Taxa de examinare- este 250 Ron si consta in examenul de poligon cat si de traseu cursanților Scolii de Soferi Alyna. Daca sunt necesare ore suplimentare acestea se pot achita separat la secretariatul scolii si vor fi introduse in cadrul pregatirii.


  Acte dosar

  • aviz psihologic si fisa medicala auto valabila 1 an (programarea la clinica medicala se poate face de catre Scoala De Soferi Alyna daca este nevoie);
  • certificat cazier judiciar cu mentiunea ,,EXAMEN AUTO,,;
  • copie dupa Cartea de Identitate, si copie permis daca este cazul;
  • taxa permis de 89 ron, adica contravaloare permis (se achita la Posta Romana, B.C.R., C.E.C.);
  • fisa de scolarizare emisa de sediul scolii;
  • 2 poze color tip buletin;
  • cerere tip de examinare gratuita de la sediul scolii impreuna cu un dosar personalizat gratuit ,,SCOALA DE SOFERI ALYNA ,,