Curs categoria A1

  Descrierea categoriei                                                                                                                               A1                                         Motociclete din categoria A1 fara atas cu o putere a motorului de maximum 11 kw si cu un raport putere/  greutate de cel mult 0,1 kw/ kg, care poate atinge o viteza de cel putin 90 km/ h . Daca motocicleta este acționată de un motor cu ardere interna, capacitatea cilindrica a motorului trebuie sa fie de cel putin 115 cmc. Daca motocicleta este actionata cu un motor electric ,raportul putere /greutate al vehiculului trebuie sa fie cel putin 0.08 kw/ kg.

  Conditii de inscriere
Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria A1 este de 15 ani si 9 luni, iar cand implineste varsta de 16 ani se poate sustine examenul.
Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere psihologic si medical si sa detina Cartea de Identitate la semnarea contractului prestari servicii.

  Pretul scolarizarii - este de 1600 lei, plata numerar se poate face si in doua rate iar prima rata trebuie sa fie de minum 300 lei sau in contul bancar (detalii la numarul de telefon- 0242 311766).

  Pregatirea teoretica- include 14 ore legislatie rutiere, 2 ore legislatie specifica , 4 ore de conducere preventiva si ecologica , 2 ore de prim ajutor si 2 ore pentru cunoasterea si intretinerea autovehiculului daca candidatul nu poseda permis de categoria AM. In cazul in care, candidatul detine permis de conducere categoria AM pregatirea teoretica este de 7 ore legislatie rutiera, 1 ore legislatie specifica, 2 ore conducere preventiva si ecologica , una ora de prim ajutor si una ora pentru cunoasterea si intretinerea motocicletei.
Pregatirea teoretica are loc in sala special amenajata in cadrul scoli de soferi ALYNA, unde veti studia continutul lectiilor structurat pe capitole predate de un profesor de legislatie rutiere si instructor auto autorizat, acesta fiind directorul scolii de soferi Alyna, Serbanescu Constantin.

  Pregatirea practica
Acest stragiu are alocat 26 de ore ( pentru desprinderea artei conducerii aferente acestei categorii) daca candidatul nu poseda permis de conducere pentru categoria AM.

  Examenul auto
Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari, in 20 de minute, cu minim 17 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, corespunzătoare categoriei de permis solicitate, impreuna cu un examinator din partea D.R.P.C.I.V. Călărași.

  Taxa de examinare- este de 250 lei. Daca sunt necesare ore suplimentare , acestea vor putea fi introduce in cadrul pregatirii. Aceste ore se achita separat la secretariatul scolii, sedinta de perfectionare fiind 100 Ron.

   Acte necesare

  • aviz psihologic si fisa medicala auto valabila 1 an , programarea la clinica medicala se poate face de catre Scoala de Soferi ALYNA (daca este nevoie);
  • declarație notariala de la parinti/ tutore precum ca sunt de acord cu minorul sa faca scoala de soferi si sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere (dupa caz);
  • certificat cazier judiciar cu mentiunea ,, EXAMEN AUTO,,
  • copie dupa Cartea de Identitate;
  • taxa permis de 89 ron, adica contravaloare permis (se achita la Posta Romana, B.C.R., C.E.C.);
  • fisa de scolarizare emisa de sediul scolii;
  • 2 poze color tip buletin;
  • cerere tip de examinare gratuita de la sediul scolii impreuna cu un dosar personalizat gratuit.